Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


Οι μικροί κηπουροί

   Από μέρες ο διευθυντής είχε ζητήσει στα παιδιά να φέρουν σπόρους  από παραδοσιακές ποικιλίες  φυτών. Έτσι   λοιπόν  σήμερα  ο δάσκαλος μας έβγαλε έξω για να ασχοληθούμε με την κηπουρική.
   Πρώτα φυτέψαμε σπόρους ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού, κ.ά. Μαζί μας  ήταν  και τα παιδιά της Α΄ τάξης  που γεμάτα απορία  προσπαθούσαν να καταλάβουν  πως τόσο μικροί σπόροι  θα μας  δώσουν  φυτά που κάνουν  ντομάτες.  Με τη βοήθεια των δασκάλων φυτέψαμε αρκετά  φυτά σε ειδικές θήκες.
      Στη  συνέχεια  στήσαμε  ένα  θερμοκήπιο που  είχε φέρει ο διευθυντής  στην αυλή  του σχολείου.  Η Παναγιώτα  βοήθησε  για να γίνει το δίκτυο  ποτίσματος  και απ΄ότι  κατάλαβα είχε αρκετές γνώσεις.  Μετά  στήθηκε  μια  αλυσίδα και μεταφέραμε όλες τις  θήκες  με τα φυτά και τα τοποθετήσαμε  κατά κατηγορίες.  Στο τέλος  τα αγόρια  με τον διευθυντή και τον κ. Κώστα  τα σκεπάσανε  με νάιλον  και  το  θερμοκήπιο  έγινε  πραγματικότητα.  Όταν μεγαλώσουν θα  μοιραστούν  στους  μαθητές  και στους  κατοίκους  του  χωριού. Κάποια  στιγμή  χτύπησε  το  κουδούνι  και  πήγαμε όλοι  για  ξεκούραση.